Unais



Jus Mate 5

* Produk paling laris dipasaran....
* Telah terbukti berkesan....
* Banyak testimonial yang telah berjaya....
* Halal, Selamat dan mendapat pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia dan Pusat Racun Negara...


Ramai yang telah berjaya...
Anda bila lagi ???


Berminat, hubungi :

Unais - 019-4089957 / 0124871327
Email / YM : muhammad_younice@yahoo.com


MARI BERSAMA-SAMA KURUSKAN BADAN DAN
GEMUKKAN POKET DENGAN JUS MATE 5....

Unais


~ JUS MATE 5 ~

*** LYDIAWANI ***

JITRA, 6 Sept (HPM) – Percaya atau tidak seorang bakal peguam berjaya menurunkan berat badan sebanyak 56 kilogram (kg) dalam masa 20 minggu sahaja. Tapi itu lah realiti yang berlaku kepada Lydiawani Ezrina Masakhoh, 23, seorang pelajar tahun akhir jurusan undang-undang di Universiti Utara Malaysia (UUM). Menurut Lydiawani yang berasal dari Sungai Petani, beliau mula mengambil Jus Diet Mate 5 (JDM5) pada Sept tahun lalu dan mula mengalami penurunan berat badan selepas beberapa minggu.

“Selepas lapan minggu berat badan saya turun sebanyak 35 kg menjadikan berat saya 70 kg…saya sangat gembira dengan perubahan itu, langsung tak sangka JDM5 dapat menurunkan berat badan saya dengan cepat. “Selain itu saya juga mengambil inisiatif sendiri dengan berjalan kaki dari kolej ke fakulti…saya rasa bertenaga walaupun berjalan kaki setiap hari, sebelum minum JDM5 saya tak larat nak jalan kaki dan selalu naik bas ke fakulti,” kata beliau yang sedang menjalani latihan amali di sebuah firma guaman di Sungai Petani.

Bagaimanapun pada Januari lalu beliau mengambil keputusan untuk berhenti mengambil JDM5 atas faktor kewangan kerana terpaksa menggunakan wang yang banyak untuk membiayai pengajiannya di tahun akhir. “Bila saya berhenti ambil JDM5, saya ingatkan berat badan saya akan naik tapi sangkaan saya meleset…berat badan saya terus turun setiap minggu sehinggalah kepada 49 kg pada bulan Mac lalu. “ Ya Allah macam tak percaya ja yang jus ini mampu membantu mencapai impian saya sejak kecil…cita-cita saya nak jadi peguam dan kurus tercapai dalam masa yang sama,” katanya sambil mengucapkan terima kasih kepada DR. Rozmey kerana mencipta JDM5. Perubahan itu membuatkan rakan-rakan yang mengenalinya tidak dapat mengecam beliau selepas cuti semester.

“Mereka mesti akan kata kepada saya…biar betul Lydia ke ni, kurusnya.Masa itulah saat paling mengembirakan saya dan saya terus memberitahu mereka yang saya menggunakan produk Dr. Rozmey,,” tambah Lydiawani.



So Amazing....

Anda bila lagi ???



Note : Credit to Herbaprima dan Saudari Lydiawani...


*** SUZANA ***



Berat Sebelum : 230 KG


Berat Terkini : 170 Kg

Masih lagi dalam proses menurunkan berat badan mengamalkan Jus Mate 5...

Caiyok SUZANA... Kalau SUZANA boleh... Kita pun pasti boleh....
CAIYOK SEMUA...



*** MAZLIWATI (BAI) ***

~ Sebelum ~




~ Selepas ~





Dahulu ukur lilit pinggangnya 75 inci, sekarang sudah slim banyak, sudah tinggal 46 inci sahaja. Begitu juga dengan beratnya dari 208kg sekarang tinggal 108kg dan Bai dalam proses hendak menguruskan badannya lagi.

Waktu gemuk dahulu, bukan saja Bai susah nak jalan, dunianya hanya di atas sofa saja. Makan dan minumnya juga di situ. Nak basuh punggung sendiripun, maknya Nor Chik Talib, 58 yang lakukan. "Macam basuh punggung anak gajah..." kata Cik Nor lagi. Tapi disebabkan anak, Cik Nor lakukan dengan sesungguh hatinya. Hari ini, Cik Nor cukup bersyukur kerana semua penderitaan yang anaknya tanggung sudah berakhir.

Dahulu masa kecil, Bai cukup comel. Kulitnya putih melepak. Bila meningkat dewasa badannya masih "maintain". Mungkin sudah tersurat, Bai akhirnya menghadapi Abdominal Cellulitis atau selulit pada perut dan Habbit Obesity atau kegemukan habit sejak 2004. Peliknya kata Bai berat badannya akan bertambah naik kalau dia tak makan. Hendak kata, dia makan terlalu banyak sangat mustahil tetapi dah suratan begini, Bai terpaksa terima. Dek kerana perutnya terlalu besar, timbul urat-urat sebesar jari kelengking di atas perutnya. Siapa yang tengok, pasti sedih. Jelas Bai lagi, kulit kakinya menjadi kehitaman dan kelihatan hodoh, seakan-akan kaki gajah. Tetapi sekarang, bila Bai dah cantik, struktur kulitnya juga dah berubah, lebih mulus.

Jelas Bai, ketika mula-mula mendapat rawatan di salah sebuah hospital di Sg Buloh, dari 208kg beratnya turun kepada 178kg sahaja. Bai menjalani pembedahan di HUKM iaitu laparoscopic gastric bypass bagi mengikat perutnya (usus makannya dipendekkan), berat Bai turun 158kg, turun sebanyak 20kg sahaja. Kata Bai, dia tidak pernah sedut lemak malah belum pun melakukannya lagi.

Apa rahsia Bai Kurus?

Hah! Inilah pengakhiran cerita paling menarik. Semua orang tentu nak tahu bagaimana Bai dahulunya terlalu gemuk, boleh turun sebanyak 100kg. Sebelum itu, bagi sesiapa yang nak cuba cara seperti Bai mesti tahan cubaan. Cubaan dari tidak mengadap makanan. Di HUKM, rutim makan Bai seperti berikut : Pagi, roti campur salad. Tengahari pula, sup sayur rebus (kosong sekosongnya termasuk tidak ada garam langsung) dan petang pula mihun sup campur sayur kosong sesenduk. Hah, jangan ingat semangkuk mihun sebaliknya dua sudu makan saja. Kalau ada yang sanggup, bolehlah ikut cara Bai di hospital.

Selama 72 hari di HUKM, berat Bai hanya turun 20kg saja. Selebihnya Bai mengamalkan JUS DIET MATE 5. Kalau nak tahu apa itu Jus Diet Mate 5 yang buat Bai kurus, ia formulasi dari seorang doktor dari utara. Kalau nak tahu, hubungi ....(kedai-e.net), beli dan amalkan jus ini seperti dirinya. Ini kerana baru 3 bulan makan, berat Bai dah turun 50kg.

Memang menakjubkan....



*** PUAN NOOR ***



Saya mengunakan JDM5 ciptaan Dr.Rozmey. Ternyata ia amat berkesan, hanya dalam 10 minggu saya miliki badan yang saya idami.



*** PUAN SALINA ***


Setelah melahirkan anak bongsu saya semenjak 7 tahun lepas. Saya gagal dalam usaha menurunkan berat badan saya.Berbagai produk dan cara saya cuba , namun saya tetap kecewa. JDM5 diperkenalkan oleh Dr. Rozmey pada saya dan ternyata ia satu formula yang ajaib! Saya mampu memiliki berat idaman saya .bagai tak percaya saya mampu turun 21 kg hanya dalam 14 minngu. Kini saya hanya amal JDM5 sekali dalam 2 minggu dan berat saya tetap tidak naik semula. Kini saya aktif menjual JDM5 dan pendapatan bulanan dengan menjual JDM5 melebihi RM 2000. Saya sudah mengalaminya, anda disana jangan lepaskan peluang keemasan ini. Cubalah JDM5 sekarang……anda pasti teruja !!!



*** PUAN ZAITOON ***


Saya terkejut melihat perubahan pada Pn. Salina selepas hanya 3 minggu tidak berjumpa. Pn.Salinar menasihati saya mengamalkan JDM5 ciptaan Dr. Rozmey. Ternyata ia memeberikan perubahan ketara pada saya,… Perut saya tidak buncit lagi kesan nya hanya dalam 2 minggu, ianya amat berkesan, hanya 4 minggu sahaja saya turun 7 kg. Kini saya hanya amalkan JDM5 seminggu sekali sahaja, JDM5 mudah dan berkesan. Anda patut mengamalkannya.....



*** ENCIK ZULKIFLI ***

~ Sebelum ~


~ Selepas ~


Asalamualaikum wrt. wbt. dan salam sejahtera.

1. Nama saya Mohd Zulkifli Taib, umur 37 tahun, berasal dari Kuala Terengganu. Sejak dari kecil lagi berat badan saya lebih gemuk berbanding kawan-kawan saya yang lain dan berat badan saya semakin bertambah selepas kahwin sehingga mencecah 106 kg.

2. Bermacam ubat atau teh diet saya cuba amalkan tetapi berat badan saya tidak juga turun. Pada tahun 2007 saya nekad untuk diet iaitu tidak makan nasi selama 4 bulan. Saya cuma mengambil minuman bijirin sewaktu pagi, tengahari dan malam. Hasilnya berat badan saya hanya berkurangan sebanyak 7 ke 8 kg sahaja. Diet saya ini berterusan sehingga Hari Raya Aidil Fitri tahun 2007. Selepas itu saya mula makan semula dan hasilnya berat badan saya bertambah kembali sehingga 103kg. Manakala pinggang seluar saya bersaiz 44 inci.

3. Saya berasa amat risau dengan berat badan yang semakin bertambah kerana bimbang jika mendapat penyakit kencing manis atau darah tinggi.

4. Alhamdullilah saya terbaca berita tentang Jus Diet Mate 5 melalui akhbar-akhbar dan juga halaman web. Akhirnya saya membuat keputusan untuk menggunakanya. Oleh kerana sudah biasa dengan diet jadi saya tidak mengalami masalah untuk mengamalkan minum jus ini. Semasa mengamalkannya minum jus ini memang saya sentiasa bertenaga dan tidak merasa lapar. Selera makan juga menjadi kurang. Saya juga ada buat senaman atau pergi gym 3 ke 4 kali seminggu. Cuba nak bina otot, tak nak bagi mengeleber.

5. Saya mula meminum Jus Diet Mate 5 ini pada awal bulan Disember 2008 dan alhamdullilah setelah 3 bulan ( 26 Feb 2009 ) mengamalkanya berat badan saya turun dari 103kg kepada 83kg. Iaitu sebanyak 20kg. Saya sangat berpuas hati dengan perubahan ini walaupun cemburu dengan kawan-kawan yang lain yang mampu turun berat badan mereka sehingga 20 kg lebih hanya dalam masa 10 minggu sahaja. Tapi tetap puas hati kerana turun 20 kg berbanding diet yang dulu selama 4 bulan hanya turun 8 kg.

6. Insyallah saya akan terus mengamalkan minum Jus Diet Mate 5 ini sehinggalah sasaran berat badan saya mencapai 70 kg. Saya rasa berat badan tersebut adalah baik bagi saya memandangkan saya mempunyai kerangka badan yang besar.

7. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Dr. Rozmey atas formula jus diet yang hebat ini.

8. Terima kasih sekali lagi buat warga Dr. Rozmey dan warga Herba Prima Marketing serta semua ahli-ahli dan pengedar HPM. Semoga impian kita menjadi insan yang sihat dan anggun tercapai.

Wassalam.



*** CIK MIMIE ***

Sebelum - 98 KG


Selepas - 68 KG



*** ENCIK AZLEE ***

Image
Berat asal En. Azlee 135 kg


Image
Berat terkini selepas 4 bulan bersama JUS MATE 5 - 74 kg

Wowwww.... Really Amazing...

Terpaku!! dengan perubahan En Azlee? Tetapi masih ragu-ragu?

Yakini kemampuan diri sendiri.Jika Azlee boleh hilangkan berat badannya selama 4 bulan sahaja, mengapa tidak anda?Mulakanlah program diet anda hari ini juga dan kami akan membimbing anda tentang diet dan cara pemakanan yang betul. Kami juga akan berkongsi tips dan rahsia penurunan berat badan secara efektif. Dengan Jus Mate 5, impian anda pasti akan jadi kenyataan!


REALLY AMAZING !!!!!



Itu adalah testimonial antara mereka yang telah berjaya !! So, kita macam mana?



~ GAIN-5 ~




~ DR-II ~







~ DOC-K ~

"Sakit sendi makcik sudah hilang 70% setelah amalkan sebulan Doc K.Sebelum ni cuba rawatan traditional, hospital dan bermacam lagi,semua tak menjadi. Terima Kasih Dr Rozmey"

Fatimah (60 tahun)



~ ESSPRESSO-XY ~

Kopi Espresso-XY memang bagus!

Isteri saya tak marah lagi!!

En.Chai (58 tahun)

Unais

TOPIK : Kenapa tak kurus??

Soalan 1:
Saya berat 82kg, tinggi 154 kerja guru, boleh tak bagi menu yang saya boleh amal sebab mengajar ni penat, lepas ngajar rasa lapar selalu, saya sarapan pagi dengan mee sup setiap pagi dan nescafe ais , berapa kalori dah semua tu.

Jawapan :
Had berat maksima puan utk BMI yang normal adalah 56kg. Berat badan yang ideal adalah 52kg. Sekarang BMI puan 35.5. Dr cadangkan Puan ambil 2 kali sehari JDM , untuk menggantikan makan tengah hari dan sebelum tidur. Ambil sarapan dan makan malam separuh daripada biasa. Pastikan puan akan rasa kenyang, bertenaga, dan tak suka makan, seterusnya akan mengalami penurunan berat badan . Dr target Puan akan dapat menurunkan berat sebanyak 10kg sebulan. Selamat mencuba


TOPIK : Kenapa tak kurus??

Soalan:
Bolehkah JDM5 di ambil selepas makan nasi?

Jawapan :
Pertama sekali Puan perlu mengurangkan pengambilan kalori. Seterusnya gantikan dengan makanan yang rendah lemak, protein dan karbohidrat dan tinggi serat seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

Pastikan tiada pengambilan kalori 2 jam sebelum dan 3 jam selepas mengambil JDM5 kerana ia akan mengganggu proses pembakaran lemak oleh JDM5.


TOPIK : Pengambilan JM5 sebelum tidur

Soalan:
Bolehkah JDM5 di ambil sebelum tidur untuk mereka yang mempunyai masalah untuk mengambil JDM5 pada waktu tengah hari?

Jawapan:
Boleh. JDM5 membantu proses pembakaran lemak walaupon semasa tidur. Yang penting kawal pengambilan kalori dan jenis makanan yang diambil. Namun untuk kesan yang terbaik adalah pengambilan pada waktu tengah hari.


TOPIK : Kenapa tak kurus??

Soalan:salam... nak tanya la, saya dah mkn sebulan dan skrg masuk kotak ke 2... tapi np tak kurus2 pun...berat dalam 70kg...peraturan ikut mcm yang doc suh... nasi langsung tak sentuh...skrg tgh berpuasa, sahur amik jdm, berbuke sup sayur mangkuk kecik... tapi... huhu

Jawapan :
Mereka yg sukar turun berat bukan sahaja disebabkan kalori lebihan,..dlm kes begini walaupun kalori sudah dikurangkan dan JDM diambil utk tingkatkan metabolisma dan pembakaran lemak,..
lemak tidak mampu di bakar / dihancurkan kerana ia dihalang oleh faktor halagan seperti

1. kerosakan sel akibat sudah mengamal pil langsing berkimia,..

2. kesan ubatan steroid , pil kesuburan, pil perancang dan kesan negetif lain yg telah doc bincangkan .

Namun jika penguna sanggup hya ambil plain water + JDM 2X + sedikit buah + sedikit sayur=pasti badan anda mampu utk di didik dan menerima JDM utk membakar lemak. kejayaan penguna yg alami kes begini sudah byk.

Pakar Penyelidik Obesiti / Pakar Perbidanan & sakit Puan


TOPIK : JDM5 Untuk Ibu Selepas Bersalin?

Soalan:
Salam.... ingin bertanya :-

1) Boleh ke saya menggunakan JDM5 slps bersalin, bilakah waktu yang sesuai untuk menggunakannya (hari yang ke berapa)?

2) Apabila menggunakan JDM5, masih blh menyusukan bayi ke?

3) Jika di dlm pantang saya mengambil jamu, blh ke saya mengambil JDM5 ? Tolong bagitau hari yang keberapa boleh ambil JDM5 slps bersalin.? Terima kasih....

Jawapan :
Ibu menyusu selamat mengamal JDM utk ibu dan bayi,..minum air extra sedikit , dan bykkan buahan dan sayuran Terdapat byk jenis jamu,..jamu yg terdapat phytoestrogen, vitamin akan merangsang selera makan, dan menyimpang air,..kesan halangan jamu , berbeza ,..dr syorkan pengguna fokus kepada perkara yg paling utama,..jika mereka sudah pasti, jenis yg sukar berat turun ,..jgn campurkan amalan JDM dgn apa jua jenis amalan yg lain,...

sekiranya mereka mendapat kesan penurunan yg bagus dgn JDM, dan amalan mengambil jamu tidak membantut penurunan berat oleh JDM,..boleh teruskan keduanya...

JDM boleh diamalkan selepas 2 minggu bersalin. 30% susu ibu bertambah dan selebihnya normal. 1% di secrete kedlm susu ibu,..kesan kepada bayi menyusu adalah tidak bahaya dan berlaku pada 1-3% kes ibu yg menyusu yg amalkan JDM byk minum air dan plain water .


TOPIK : Pengambilan Jus Mate 5 Untuk Penghidap Gastrik

Soalan :

Doc..ini soalan lazim yg di tanya oleh pengguna jus mate 5 , boleh terangkan cara pengambilan dan tips khusus untuk penghidap gastrik..terima kasih..

Jawapan :
Bagi pengguna yg alami gastrik,..mereka kena terus amalkan ubat gastrik, ambil dgn air kosong,.seperti biasa,..biasanya di permulaan , gastrik akan terasa ,..ini disebabkan perut kosong dan asid tidak di neutralkan oleh makanan...namun HCA dlm JDM mampu menyediakan lapisan pelindung pareital sel gastrik daripada serangan asid dan mengurangkan jumlah asid tg dirembes,...bila perubahan sudah berlaku, gastik akan berkurang...dan hilang,..


TOPIK : JDM5 Untuk Kanak2 Bawah 12 Tahun

Soalan :
Salam Doc, ada sorang customer dia nak bg m5 ni pada anak dia yg baru berusia 12thn tp berat 75kg dgn ukurlilit pinggang 36inc.. Camner cara terbaik untuk dia doc?
Ada sorang lg ni bminat nak cuba m5 tp dia ada penyakit RA (atheresis). Dia amek ubat hospital 2 x sehari tp ubat tu buat selera mkn dia bertambah. Jadi macamana m5 ni boleh bantu dia? urgent reply.. TQ

Jawapan :
Utk mereka yg berumur 8 tahun keatas , dpt dan berat badan antara 55 ke 80 kg boleh amalkan 1X sehari,..jika umur 10 tahun keatas berat melebihi 100 kg boleh amal 1 atau 2 kali sehari bergantung pada penurunan berat,..ibubapa diharap dpt menjaga pemakanan anak -anak supaya jumlah kalori yg diambil berkurang,..mereka boleh kurang kan 1/2 makan setiap waktu dan ambil JDM waktu malam sebelum tidur atau lebih aktif seperti program utk org dewasa. Pesakit OA , RA boleh mengambil JDM formula biasa,..


TOPIK : Mate 5 Special Edition Untuk Gout

Soalan :
Doc.. adakah yg special formula ni sesuai di ambil oleh mereka yang takde msalah gout jugak? atau mmg khusus utk org yg ada gout sajer.. sya ada ctmer yg pernah diet with high protin tp lepas tu ada msalah sakit kaki or sendi tak tak sure gout atau tak..adakah jdm with special formula ni boleh di ambil atau ambil jdm yg biasa saje? thks doc

Jawapan :
Sekitar 10% pesakit gout terdapat kekurangan enzim dlm kitar "phenyketuria' . aspartame boleh mengurangkan kecekapan enzim yg terlibat. Namun dlm JDM aspartame bukan aktif ingredient (0.01%), just utk beri rasa manis. Jika aspartame terdedah kepada 10% pesakit Gout yg terdedah.hanya sebilangan kecil 2-3 % yg mungkin alami peningkatan uric acid. Untuk memastikan tiada pesakit Gout mendapat kesan "uric Acid" , dr telah gantikan dgn pemanis lain,..yg kurang sedikat rasa manisnya.


TOPIK : JDM5 Untuk Pesakit Buah Pinggang

Soalan :

Salam doc.. saya ingin bertanya adakah jdm5 sesuai digunakan untuk pesakit buah pinggang yang tidak kronik dan belum sampai ke tahap homeodylisis.. utk pengetahuan doc..berat badannye 80kg..adakah dia perlu mengambil 2 sachet sehari..

Jawapan :
JDM selamat utk mereka yg alami sakit buah pinggang,...namun tahap penurasan (GFR) mestilah > 50 % utk memastikan tiada beban extra kepada buah pinggang utk mengbuang segala sisa terhasil daripada proses pembakaran lemak,.


TOPIK : JDM5 Untuk Pesakit Darah Tinggi

Soalan :
Salam doc.. Ramai Costumer yg tanya...

1) Pesakit darah tinggi boleh amik tak JDM5?

2) Macam mana JDM5 nie berfungsi bagi pesakit darah tinggi?

3) Cara pengambilan JDM5 dan ubat hospital? thanks doc

Jawapan :
Pengidap darah tinggi adalah elok amalkan JDM5 yg boleh menurunkan darah tinggi. Ubatan darah tinggi pada awalnya terus diamal seperti biasa , dan pesakit kena regular check tekanan darah,..sekiranya darah tinggi sudah normal,..bolehlah kurangkan dose atau stop. Ambil ubat darah sebelum 2 jam ambil JDM dgn palin water JDM menurunkan darah dgn

1. kurangkan kolestrol ini mengurangkan periperal resistant.
2. Membuang toxin yg bahaya dari dalam usus
3. Mengurangkan kadar tindakbalas cortisol 4. mengurangkan pre / post load utk jantung


TOPIK : Sembelit

Soalan :

Salam semua..... Sejak pengambilan JDM5, saya mengalami sembelit & jarang ke toilet kecuali buang air kecil dek kerna minum air dlm 3 hingga 4 liter sehari... sebelum ni saya memng x de masalah pergi toilet.... selalunya 2 kali sehari. sebaik bangun pagi dan selepas mkn.... saya rasa x selesa.. bila x pergi toilet..... saya minum byk air putih n makan byk sayur dlm breakfast

Jawapan :
Dlm pengamalan JDM, penguna mula mengurangkan makan,ini menyebabkan pergerakan usus lambat / sembelit.

5 mengandungi guar gum sejenis fiber yg boleh membantu merawat sembelit dan masaalah usus yg lain.

Teruskan amal makan sayur n buahan spt betik / pisang ,.dan dlm masa yg sama kurangkan makanan berkalori jenis kaborhidrat spt nasi, roti, oat atau mee,...biasanya usus anda akan mula biasa dgn corak pemakanan yg baru,..dan guar gum dlm JDM 5 membantu merawat / mempercepatkan hilang sembelit yg pn alami,.. Pn harus faham , sembelit yg dialami disebabkan pertukaran cara / jenis makan,..bukan kerana JDM 5


TOPIK : Diabetes

Soalan :
Salam.. doc.. ada kastemer..dia ada diebetes..dan mmg mengikuti program diet ngan dr pakar kat hospital...but berat badan tetap tak turun...kalau dia amik jdm5 dan terus makan ubat kencing manis dia tu...boleh ke doc? dan bagaimana cara dia nak amik...kene selang beberapa jam dgn ubat hospital?

Jawapan :
Pesakit yg mengalami DM ada dua jenis:

1. Insuliin dependant

2. Insulin resistant ..testimoni JDM memberi khabar gembira ,.dpt bantu kedua golongan pesakit ini utk kontrol tahap gula dlm darah. Pesakit DM dan gemuk ada kemungkinan tinggi utk sembuh sepenuhnya dgn pengamalan JDM,.terutama jika dia mampu dpt berat ideal.

Secara ringkas JDM mengurangkan sel lemak yg menjadi halangan utk isulin bertindak. bahan asab seperti l-carnitine, guar gum dan HCA dlm garcinia / supercitrimax mampu mengaktifkan insulin receptor pada target organ dan stimulat b-cell pada kelenjar pancreas mengeluarkan lebih insulin.

Doc nasihatkan mereka yg ambil pil oral hypoglycemia, agar lakukan blood test RBS lebih kerap,..pada waktu petang jika tahap gula normal (4-6.8 mmol) , penguna tidak lagi perlu ambil ubat tersebut. Sekiranya tahap gula normal , mereka boleh berhenti ambil ubat.
Utk mereka yg mengambil insulin,.kemungkinan perlu mengurangkan dos insulin yg diambil.


TOPIK : Obesiti, IUCD, Masalah Haid & Sakit Jantung

Soalan :

Diambil dari email kepada doktor..

Selamat pagi Dr. nama saya Pn.Thareesa a/p Prak Chum saya amat tertarik dgn produk Dr akan tetapi saya amat takut untuk mencuba dgn begitu sahaja tanpa bertanyakan pendapat drpd Dr sendiri kerana sebelum ini ketika remaja saya pernah mengambil ubat diet dari sebuah klinik apabila berhenti berat badan naik secara mendadak,saya kini berusia 29thn berumah tangga mempunyai 2 orang cahaya mata saya berbadan besar sejak kecil dgn keberatan maksimum 90kg ketika usia 19thn tiada masalah kitaran haid tetapi setelah melahir kan anak kedua utk perancangan keluarga saya telah memasang IUCD di LPPKN(KL)selepas itu kitaran haid tidak menentu,berat badan meningkat mendadak ke tahap maksimum 118kg dan terus tiada haid saya mengambil rawatan dpd GHKL setelag macam-macam pil diberi utk mensatbilkan hormon tetapi masih tiada haid sekarang saya dinasihatkan utk mengambil pil perancang Yasmin dan saya telah keluarkan IUCD selepas habis set pertama(sekarang set kedua)saya telah dtg haid semula.

Sekiranya saya ingin mencuba produk Jus Diet Mate 5 apakah ia akan memberi apa-apa kesan jangka panjang terutama kitaran haid kerana ubat yg saya ambil dulu saya rasa jantung berdebar(ibu saya mempunyai penyakit jantung) dan apabila berhenti mangambil berat badan makin meningkat begitu juga nafsu makan kian bertambah.Saya amat berminat malah kami 3 beradik mempunyai masalah yg sama iaitu Obesiti dan sekarang saya di timpa masalah baru iaitu sakit kaki yang teramat sangat,saya amat berharap Dr boleh beri jawapannya secepat mungkin kerana setelah sekian lama saya rasa tidak terdaya dan tidak bersemangat tetapi setelah mengikuti perkembangan serta kejayaan Dr melalui beberapa orang pesakit saya kini kembali bersemangat utk mencuba harapan baru ini dan semoga Dr dpt memberi nasihat cara pengambilan serta kuantiti yang perlu diambil jus tersebut dgn betul.

Jawapan :
Masalah pn timbul akibat gemuk...sekiranya kegemukan pn dpt pn atasi,..pasti setiap masalah pn akan sembuh,..JDM adalah JUS DIET yg paling berkesan,...amalkan dan ikut nasihat dr,..pn pasti mendapat manafaat...


TOPIK : Masalah Angin Dalam Badan - boleh Consume Mate5 Ke?

Soalan :

Salam Dr.
Saya pernah mengambil herba**** -->"weight management" product berasaskan soya. walaupun berat badan turun, tetapi selepas sebulan setengah menggunakan produk tersebut, saya dapati badan saya "bloated" kerana angin.

Saya diarahkan oleh doktor pakar di tmpt saya untuk berhenti mengambil produk tersebut kerana produk tersebut berasaskan kekacang --> punca masalah angin dalam badan saya. Untuk makluman doktor, saya masih mengalami masalah angin tetapi tidaklah seteruk semasa saya mengambil herba**** dulu.

Bolehkah saya mengamalkan Mate5? Adakah apa-apa aturan pemakanan Mate5 untuk client-client yang mempunyai masalah angin dalam badan spt saya?
Bolehkah Mate5 membantu mengurangkan masalah angin dalam badan? Untuk makluman doktor, berat badan saya ialah 79 kg dengan tinggi 155cm. Terima kasih atas perhatian dari Tuan Doktor.

Jawapan:
Guar gum didlm JDM merawat sembelit , kembong atau 'bloated abdomen'. Pn amalkan JDM dan byk ambil sayuran. Doc ada testimoni yg mengalami sembelit dan kembong yg 100 % sembuh after ambil JDM 1 kotak pada Jan 2007. Doc pernah ketengahkan isu ini di majalah popular misteri isu Sep 07.


TOPIK : Masalah Pigmentation Sebab Hormon Boleh Ambil DR-II Untuk Atasi dan Masalah Keguguran Rambut Ada Kesan Daripada Pengambilan JDM5

Soalan :
Doc, ada customer naniey tye dia kena x amik jdm sbb berat dia 60 kg dan tinggi 165 cm , lpas tu,dia ada pigmentation tp disebabkan hormon. sbb dulu dia nye period non stop..bleeding,dia dpt rawatan hospital,hospital masukkan hormon lelaki untuk stop bleeding.so,now dia dah x lgsg period lps tu smpai skrg..dia nak ambik DR-II,ada effect x?leh ke DR-II bantu pigmentation sbb hormone tu? so,pigmentation disbbkan hormon akan krg la klu guna DR II? sorg lg customer ada problem rambut gugur yang byk,x normal,so JDM ada kesan x pada rambut gugur dia nanti?

Jawapan :
BMi dia normal..tapi boleh ambik utk kempes perut.. boleh ambik dr2...dlm majoriti kes...pudar...tak..ada kesan pd rambut gugur..

Dr Rozmey
Pakar Penyelidik Obesiti/ Pakar Sakit Puan
CEO HPM /CEO JMC

Unais

Dibelenggu masalah kewangan?
Dibebani hutang yang banyak?
Mempunyai impian yang besar?
Ingin memiliki kereta & rumah idaman?
Ingin melancong?
Tiada wang untuk menyambung pelajaran?
Ingin mengerjakan umrah dan haji?
Tiada pekerjaan tetap?
Gaji terlalu rendah?
Tiada simpanan bank?

TIADA JALAN PENYELESAIAN?

PELUANG MENJADI
USAHAWAN JUTAWAN!!!

Ketahui cara mudah mendapat pendapatan bulanan sehingga 5 angka!

BUKAN RAHSIA LAGI!!


Kami sebuah syarikat yang kukuh dan berdaya saing kini membuka peluang untuk anda menikmati keuntungan daripada hasil kajian pakar,Doktor Che Rozmey Che Din.Penyelidikan Dr Rozmey selama 15 tahun dalam bidang perubatan perbidanan,obesiti dan bio-herb telah membawa kepada kejayaan penghasilan produk menakjubkan dan amat berkesan.Produk-produk ini telah diakui ramai dengan kebolehannyamemberi kesan yang begitu ajaib dan selamat.Keajaiban produk Dr Rozmey telah tersebar melalui media tempatan seperti di akhbarHARIAN METRO, MAJALAH FAMININ & FAMILY, APPRENTICE, BERITA HARIAN dan internet.


BAGAIMANA ANDA PASTI BERJAYA????

Pelan pemasaran mudah
Tiada bayaran pendaftaran
Produk hasil kajian pakar perubatan terkenal & diiktiraf
Produk ajaib yang di akui ramai
Tumpuan pakar dalam penyelidikan pembangunan produk secara berterusan
Disokong kuat oleh pakar Dr rozmey dan Herba Prima Sdn. Bhd.
Anda usahawan bebas, bekerja mengikut masa anda


*** PELAN PEMASARAN MUDAH ***


*** PENGIRAAN BONUS TAJAAN ***

1. Sebaik sahaja anda sertai kami, anda adalah Pengedar A
2. Jika Pengedar A menaja pengedar baru, maka downlinenya adalah Generasi 1 (anak)
3. Pengedar baru yang ditaja oleh Generasi 1 (anak) pula akan jadi Generasi 2 (cucu) kepada Pengedar A.
4. Bonus tajaan untuk Generasi 1(anak) ialah RM 30.00 sekotak
5. Bonus tajaan untuk Generasi 2 (cucu) ialah RM 10.00 sekotak
6. Untuk mengambil bonus tajaan downline, penaja (pengedar A) wajib membuat belian peribadi RM 450 pada setiap bulan.**
** Syarat ini wajib dipatuhi untuk mendapat bonus tajaan


Contoh Pengiraan:

Jika pengedar A menaja 30 orang pengedar (B) dan setiap seorang pengedar B pula menaja 30 orang pengedar (C) maka contoh pengiraan bonus adalah seperti berikut;

Bonus A = [30 x RM 90.00] (Bonus Generasi 1/ anak) + [30 x30 x RM 30.00]

= RM 29,700 Bonus tajaan sebulan


JOM SERTAI TEAM KAMI...
KAMI BERSEDIA UNTUK MEMBIMBING ANDA...

Unais

SEBAB UTAMANYA IALAH

MENGAMBIL JALAN YANG SALAH...


PASTIKAN ANDA TIDAK TERMASUK

DALAM PERATUSAN ITU!!!!

CARA SALAH: Kurangkan pengambilan makanan.
KESANNYA:
Otot akan mengecut, air dalam badan berkurangan dan kadar metabolisma turun secara mendadak. LEMAK MASIH KEKAL!!!
KEPUTUSAN: Badan akan KURUS SEKEJAP, semua berat atau KG yang hilang datang kembali bersama beberapa KG lagi sebagai tambahan.

CARA SALAH: Mengambil pil pelangsingan badan.
KESANNYA: Selera makan akan hilang. Rasa loya dan pening-pening, jika tersalah ambil, akan menjejaskan kesihatan.
KEPUTUSAN: KURUS SEKEJAP, jika berhenti ambil pil, selera makan datang kembali dan GEMUK SEMULA.

CARA SALAH : Hanya makan buah-buahan sahaja.
KESANNYA : Badan menjadi kurang bertenaga kerana nutrisi tidak lengkap dan tidak seimbang. Tekanan kerana terpaksa makan makanan yang sama berulang-ulang.
KEPUTUSAN : Diet tidak kekal lama, mudah berputus asa!


*******************************************************************************


PERBEZAAN PROGRAM DIET JUS MATE 5 DENGAN PROGRAM PELANGSINGAN YANG LAIN

JUS MATE 5 merupakan progam pengurusan berat badan yang dihasilkan dari herba-herba terpilih yang selamat dan berkesan yang mampu mengawal selera makan, mengawal paras gula dalam darah, menukar karbohidrat kepada tenaga dan meningkatkan metabolisme badan. Jus mate 5 mampu mengecilkan kantung perut seperti kesan pembedahan mengecilkan kantung perut untuk membuatkan anda rasa cepat kenyang dan akan makan sedikit sahaja.Kesan ini akan berpanjangan dan akan melatih cara pemakanan anda dan dapat mengawal berat badan anda walaupun anda telah berhenti daripada mengambil jus mate 5. Herba-herba di dalam jus mate 5 mampu mengaktifkan sel – sel di dalam badan untuk meningkatkan kadar metabolisme supaya badan dapat membakar lemak dengan lebih cepat.

*******************************************************************************

SOALAN-SOALAN LAZIM!!!

1) Apakah Kesan sampingan yang mungkin berlaku selepas mengambil Jus mate 5?
A : Tiada apa-apa kesan sampingan daripada pengambilan jus mate 5 kerana semua bahan -bahan nya diperbuat daripada herba yang selamat.

2) Adakah ia akan menganggu sistem perhadaman?
A : Tidak!!!..ia tidak akan menganggu sistem perhadaman dan tidak akan membuat anda sakit perut.

3) Bagaimana lemak dibuang?
A : Lemak-lemak dalam badan kita akan dibuang dalam bentuk tenaga . Setiap orang memerlukan jumlah tenaga yang berlainan mengikut berat badan, jantina dan umur masing-masing. Contohnya seorang wanita dewasa, berat badan 80kg, aktiviti harian dalam kategori sederhana aktif, tenaga yang diperlukan olehnya dalam sehari ialah 2400kcal. Pengguna Jus Diet Mate 5 ditekankan untuk mengambil makanan dengan jumlah tenaga sehari 1000kcal sahaja. Jadi, tenaga selebihnya iaitu 1400kcal akan diambil dari lemak-lemak yang terkumpul di dalam badan. Begitulah bagaimana ianya berfungsi menyingkirkan lemak.

4) Bagaimanakah ianya berfungsi mengenyangkan?
A: Jus Diet Mate 5 (JDM5) yang diambil pada tengahari mula menjalankan tugasnya. Ia akan mula mengaktifkan sel-sel untuk menukar gula kepada tenaga dan memecah lemak kepada tenaga. Ia mula aktif merangsang sel-sel otak untuk menghasilkan neurotransmitter serotonin mengubah rasa lapar dan tabiat pemakanan anda. Guar Gum dan Soy Protein menjadikan perut anda ketat dan kenyang.

5) Bolehkah Jus Mate 5 ini digunakan untuk mengempiskan perut?
A : YA!!!..Jus Mate 5 ini juga berfungsi untuk mengempis kan perut. Ia sesuai digunakan oleh perempuan atau lelaki yang ingin mengempiskan perut. Untuk mengempiskan perut, Anda perlu mengambil Jus Mate 5 pada sebelah malam sebelum tidur.

6) Bolehkah saya mempercayai jus mate 5 ini?
A : Banyak testimonial yang terbukti berjaya dan kisah2 mereka boleh didapati di akhbar – akhbar, televisyen (cth: Buletin Utama, MHI, WHI dll). Produk ini telah mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dan Pusat Racun Negara. Ianya di jamin 100% berkesan, halal dan selamat digunakan.

7) Bagaimana cara permakanan Jus Mate 5 ini?
A : Sila Klik di link PROGRAM DIET JM5.

8) Bagaimana nak membeli jus mate 5?
A : Anda boleh memesan jus mate 5 melalui kami di blog ini. Sila lihat di ruangan HARGA DAN PEMBAYARAN. Process penghantaran biasanya mengambil masa 2 - 3 hari selepas pengesahan bayaran.

9) Bagaimana nak menghubungi saya?
A : Anda boleh menghubungi kami melalui TELEFON, SMS, EMAIL dan YAHOO MESSENGER. Semua contact detail ada tertera di ruangan ABOUT ME.

Unais




Unais



~ SENARAI HARGA PRODUK HPM ~

SEMENANJUNG :
1 Kotak = RM 200 (Bukan Ahli)
1 Kotak = RM 150 (Ahli)
3 Kotak = RM 450 + Keahlian (Jimat RM150)

LANGKAWI, SABAH, SARAWAK :
1 Kotak = RM 210 (Bukan Ahli)
1 Kotak = RM 160 (Ahli)
3 Kotak = RM 480 + Keahlian (Jimat RM150)

BRUNEI & SINGAPURA :
1 Kotak = RM 230 (Bukan Ahli)
1 Kotak = RM 180 (Ahli)
3 Kotak = RM 540 + Keahlian (Jimat RM150)

** PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA


Pembelian sebanyak 3 KOTAK secara automatik mendapat :
- HARGA PENGEDAR
- YURAN KEAHLIAN PERCUMA

- SETIAP PENGHANTARAN PERCUMA



~ CARA PEMBAYARAN ~

1. Pembayaran boleh dibuat melalui akaun :

MUHAMMAD UNAIS ASLAMI BIN MUSTAFA

No Akaun Maybank :

152125150864


No Akaun CIMB :

1380068517527


2. Selepas membuat pembayaran, sila email (muhammad_younice@yahoo.com), call or sms (019-4089957 / 0124871327) maklumat berikut :
a) Maklumat Pembayaran (Masa & Tarikh)
b) Nama Penuh
c) Alamat Penghantaran
d) No Phone
e) Nama & Kuantiti Produk

Sekiranya anda membeli 3 kotak, sila sertakan maklumat berikut :
a) No Kad Pengenalan
b) Alamat Tetap

Sekiranya berminat menjadi PENGEDAR seperti kami, sila sertakan juga maklumat berikut :
c) No Akaun Maybank
d) Nama & No KP Pasangan

** Sebut saja nak berapa, kami akan menghantarnya ke seluruh pelusuk tanah air dan negara jiran, pastikan Jus Diet Mate 5 dan produk HPM yang lain segera berada di tangan anda !!!

Unais

DIET 1 (BERAT KURANG DARI 80KG) :


SARAPAN PAGI : Hanya dengan Jus Mate 5
TENGAHARI (1.00 - 2.30 PM) : GANTIKAN dengan sedikit makanan ringan seperti sup sayur, tomyam atau sandwich. Hanya sedikit nasi jika perlu.
PETANG (6.00 - 8.00 PM) : Ambil buah-buhan seperti epal hijau.
** Tidak digalakkan makan selepas 8.00 pm.
** Anggaran maksima 1000 KALORI SAHAJA makanan yang dimakan untuk 1 hari .

DIET 2 (BERAT LEBIH DARI 80KG) :

SARAPAN PAGI : Hanya dengan Jus Mate 5
TENGAHARI (1.00 - 2.30 PM) : GANTIKAN dengan sedikit makanan ringan seperti sup sayur, tomyam atau sandwich. Hanya sedikit nasi jika perlu.
PETANG (6.00 - 8.00 PM) : Ambil buah-buhan seperti epal hijau.
MALAM : Ambil Jus Mate 5 sebelum tidur.
** Tidak digalakkan makan selepas 8.00 pm.


DIET 3 (UNTUK KEMPISKAN PERUT) :

SARAPAN PAGI : Ambil separuh dari pemakanan biasa
TENGAHARI (1.00 - 2.30 PM) : Ambil separuh dari pemakanan biasa
PETANG (6.00 - 8.00 PM) : Ambil JUS MATE 5 sebelum tidur.


PERINGATAN :


1. Campurkan serbuk Jus Mate 5 dengan 400 - 500ml air sejuk dalam bekas "shaker bertudung", goncang dan JDM5 sedia diminum.
2. PASTIKAN TIDAK MAKAN sekurang - kurangnya 2 JAM SEBELUM dan 3 JAM SELEPAS AMBIL JDM5. Hanya air masak sahaja yang dibenarkan dalam tempoh ini keran air masak ZERO KALORI.
Minum air EXTRA 500ml - 1000ml sehari untuk sel - sel berada dalam keadaan aktif. Lagi banyak minum air masak lagi bagus kerana dapat mempercepatkan pembakaran kalori.
4. Maintain pengambilan makanan maksima 1000 KALORI SAHAJA untuk 1 hari


CARA MINUM BAGI YANG BERPUASA :

(Jika 1 Peket )

- amalkan 1 peket ketika sahur - pastikan byk minum air masak/kosong

(boleh makan sedikit secara ala2 kadar - 1/2 jam sebelum - kemudian minum JDM5 - Jika tidak makan langsung CUMA sahur dgn JDM5 lagi di galakkan)


(Jika 2 peket)

- 1 peket ketika sahur - pastikan byk minum air masak/kosong

(boleh makan sedikit secara ala2 kadar - 1/2 jam sebelum - kemudian minum JDM5 - Jika tidak makan langsung CUMA sahur dgn JDM5 lagi di galakkan)

- 1 peket sebelum masuk tidur atau selepas solat terawih


Sekiranya anda mengikuti semua aturan yang disarankan ini, insyaAllah 100% anda akan berjaya mendapat berat idaman anda....


Untuk panduan mengira jumlah kalori, klik SINI
Unais

Kategori:Kuih Muih
1. Kasuiberkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2. Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3. Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4. Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5. Popia goreng (satu) = 130 kalori
6. Popia basah (satu) = 95 kalori
7. Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
8. Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
9. Karipap (sebiji) = 130 kalori
10. Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
11. Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori

Kategori: Lauk Pauk
1. Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2. Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3. Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4. Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori
5. Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori
6. Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori
7. Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori
8. Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori
9. Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori
10. Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori
11. Telor goreng (sebiji) = 110 kalori
12. Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori
13. Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori

Kategori: Makanan Rutin
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Kategori: Makanan Segera
1. Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
2. Nugget ayam (satu) = 60 kalori
3. Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori
4. Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori
5. Burger keju (satu) = 425 kalori
6. Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori
7. Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
8. Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori

Kategori: Buah-buahan
1. Tembikai (sepotong) = 20 kalori
2. Betik (sepotong) = 45 kalori
3. Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
4. Durian (5 ulas) = 64 kalori
5. Limau (sebiji) = 42 kalori
6. Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
7. Nenas (sepotong) = 59 kalori
8. Epal (sebiji) = 63 kalori
9. Ciku (sebiji) = 44 kalori
10. Mangga (sebiji) = 103 kalori

Kategori Minuman
minuman berkabonat 1 tin 285g - 120 kal
minuman kotak 250g - 105 kal
susu tepung penuh krim 1 sudu makan - 33 kal
susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan - 25 kal
aiskrim 2 skop- 390 kal
susu pekat manis 1 sudu makan - 71 kal
yogurt rendah lemak 1 cawan - 90 kal
mentega 2 sudu teh - 75 kal
keju chedar 1 keping -58 kal


Lain - Lain :

1tbsp minyak apa jenis pun 120 kalories
1 tbsp butter 100 calories
1tbsp santan low fat 9- 15 calories
1tbsp santan biasa 30-50 calories

1/2 cup sayur 20-30 calories
1/2 cup nasi, pasta, mi, bihun, cereal 100 calories
1 keping roti less 100
1 potato n banana less 100

100g seafood - 100 calories
100g fish - 120-150
100g chicken 130-150
100 g red meat 150

1tbsp sos2 .. 20-40

french fries - 1 small cup (90g) 290 Kcal
hot dog - 1 whole (82g) 225 Kcal
mashed potatoes -1 cup regular (94g) 87Kcal
Big Mac - 1 570Kcal


Sangat tinggi / Very high (> 600 kcal)
Nasi goreng (dengan telur, ayam dan sayur) /
Fried rice (with egg, chicken and vegetable)

Tinggi/High (401 -600 kcal)
Mi bandung/Bandung noodles
Kueh tiau bandung/Kueh tiau bandung
Mi kari/Curry mee
Nasi dagang/Nasi dagang
Mi hoon bandung/Mee hoon bandung
Nasi briyani, nasi sahaja/Nasi briyani, rice only
Nasi minyak/Oily rice

Sederhana / Medium (101 - 400 kcal)
Nasi lemak/Nasi lemak
Mi sup/Mee soup
Roti telur/Roti telur
Kueh tiau goreng/Fried kueh tiau
Roti canai/Roti canal
Capati/Capati
Mi hoon goreng/Fried mee hoon
Mi goreng/Fried mee
Nasi ayam/Chicken rice
Rawadosai/Rawadosai
Putu bambu/Putu bambu
Dosai/Dosai

Rendah / Low (0- 100 kcal)
Idlii/ldlii
Putu mayam/Putu mayam


OTHER TRADITIONAL KUIH

Sangat Tinggi / Very High (>300 kcal)
Mysore pak/Mysore pak
Laddu/Laddu
Papadam/Papadam

Tinggi / High (151 - 300 kcal)
Bingka ubi kayu/Bingka ubi kayu
Vadai, kacang dal kuning/Vadai, yellow lentil
Lepat pisang/Lepat pisang Cokodok pisang/Cokodok pisang
Kuih kasturi/Kuih kasturi
Kuih talam ubi kayu/Kuih talam ubi kayu

Sederhana / Medium (51 - 150 kcal)
Kuih sagu/Kuih sagu
Pisang goreng/Pisang goreng Kuih kastard jagung/Kuih kastard jagung
Popia/Popia
Puding jagung/Puding jagung
Kuih kacang/Kuih kacang
Putu kacang/Putu kacang
Cucur badak/Cucur badak
Emping/Emping

Rendah / Low (0-50 kcal)
Kerepek ubi kayu/Kerepek ubi kayu Kuih telur labah/Kuih telur labah
Kuih bangkit sagu/Kuih bangkit sagu Kuih bangkit/Kuih bangkit


TRADITIONAL KUIH (RICE & RICE-FLOUR BASED)

SangatTinggi / Very high (>300 kcal)
Lor-mai-fan (pulut dengan kacang)/
Lor-mai-fan (glutinous rice with peanuts)

Tinggi / High (151-300 kcal)
Tepung bungkus/Tepung bungkus
Bidaran/Bidaran
Kuih bom/Kuih bom
Kuih sri muka/Kuih sri muka
Bingka tepung beras/Bingka tepung beras
Pulut panggang/Pulut panggang
Kuih koci pulut putih/Kuih koci with white glutinous rice
Kuih kasui/Kuih kasui
Kuih koci pulut hitam/Kuih koci with black glutinous rice

Sederhana / Medium (51 - 150 kcal)
Tapai pulut/Tapai pulut
Kuih lapis/Kuih lapis
Kuih lompang/Kuih lompang
Rempeyek/Rempeyek
Kuih bakul/Kuih bakul
Dodol/Dodol
Wajik/Wajik

Rendah / Low (0 - 50 kcal)
Kuih karas/Kuih karas
Kuih buah Melaka/Kuih buah Melaka
Kuih buah rotan/Kuih buah rotan


TRADITIONAL KUIH (WHEAT FLOUR BASED)

Tinggi / High (151 - 300 kcal)
Yau-car-kue/Yau-car-kue
Kuih apam balik/Kuih apam balik
DonatlDougtinut
Ham-chi-peng/Ham-chi-peng
Kuih pau kacang merah/Red bean dumpling
Kuih pau ayaml Chicken dumpling
KesarilKesarl
Kuih apam gula hanguslKuih apam gula hangus

Sederhana / Medium (51 - 150 kcal)
Halwa/Halwa
Cucur udang/Cucur udang
Kuih ketayap/Kuih ketayap
Karipap/Curry puff
Kuih keria/Kuih keria
Kuih lidah kucing/Kuih lidah kucing
Kuih apam/Kuih apam

Rendah / Low(0 - 50 kcal)
Karipap mini/Mini curry puff
Baulu cermai/Baulu cermai
Kuih tat nenas/Pineapple tart
Kuih bawang/Kuih bawang
Kuih kapit/Kuih kapit

Murtabak/mutton - 1 piece - 722 kalori
Cheese Cake - 1 slice - 400 kalori
Roti Telur & Dhal - 1 piece & 1/2 cup - 414 kalori
Laksa Kari - 1 bowl - 589 kalori
Nasi Lemak - 1 complete - 644 kalori
Mee Goreng Mamak - 1 plate - 660 kalori
Lor Mee - 1 bowl - 383 kalori
Mee Rebus - 1 plate - 556 kalori
Mee/Bihun Goreng - 1 plate - 510 kalori
Kuey Goreng Kerang - 1 plate - 743 kalori
Mee Wantan - 1 plate - 409 kalori
Laksa Penang - 1 bowl - 436 kalori
Mee sup - 1 bowl - 381 kalori
Lor Mai Fun - 1 plate - 422 kalori
Nasi Briyani Kambing - 1 plate - 587 kalori
Nasi Minyak + Rendang Daging - 1 plate - 664 kalori
Nasi Campur + 3 dish - 1 plate - 620 kalori
Century Egg Porridge - 1 bowl - 423 kalori
Nasi Ayam - 1 plate - 600 kalori
Nasi Goreng Biasa - 1 plate - 637 kalori
Nasi Claypot - 1 bowl - 898 kalori
Bah Kut Teh - 1 bowl - 348 kalori
Sotong goreng tepung - 1 small plate - 630 kalori
Sup Krim - 1 rice bowl - 375 kalori
Cheese burger with extra beef - 1 whole - 438 kalori
Fried fish cake with bun - 1 whole - 433 kalori
sundae chocolate - 1 cup - 380 kalori
Apple Pie - 1 piece - 260 kalori
Cheese & meat sauce - 1 small plate - 444 kalori
Sandwich chicken salad - 1 whole - 481 kalori
Pasembur - 1 plate - 752 kalori
Rojak Buah - 1 plate - 443 kalori
Teh tarik - 1 glass - 83 calori (if you take 4 cups a day, it will equal to 1 1/2 bowl rice)

Just Mantain 1000 Kalori per day & ikut aturan pemakanan yang disarankan.... InsyaAllah 100% anda akan berjaya... ^_^

Unais

Dr rozmey terus cipta formulasi hebat untuk bantu pengguna yang alami masalah lemah jantung dan serangan stroke dengan dRQ10, sejenis minuman kesihatan yang terhasil dari penyelidikan dan kepakaran anak watan Dr. Che Rozmey Che Din, yang senantiasa mencipta dan enghasilkan formulasi terbaik, berkesan , murah dan selamat untuk penguna. Ramuan yang terbaik, formulasi yg hebat dan penyelidikan yang berterusan telah membolehkan produk ciptaan dr.rozmey amat berkesan, selamat dan unik.

Tahniah pada Dr.Che Rozmey Che Din, Pakar perbidanan dan Sakit Puan,yang telah mencipta produk kesihatan yang terbaik dengan kajian dan penyelidikan beliau sendiri untuk manafaat penguna.

Omega 3: sejenis amino acid yang mampu melindungi dinding sel, menghantar maklumat kepada system saraf . Omega 3 memainkan fungsi penting dalam mengawal proses pembekuan darah dan pembentukan sel-sel saraf yang baru di otak. Omega 3 membantu otot jantung dan sel-sel neuron dari kecederaan dan memulihkan sel-sel ini kepada normal. Terbukti dapat membantu penguna yang lemah jantung dan serangan stroke, selain itu dapat juga membantu penyakit lupus, psoriasis, rheumatoid arthritis, sakit kepala, migraine, kanser prostate, kanser payu dara serta kencing manis.

Serbuk biji anggur: Kaya dengan protein , flavonoids dan bioflavonoids yang mampu menambah dan melancarkan perjalanan darah dan menguatkan dinding kapilari. Ini membantu pengedaran darah dan memulihkan kes –kes kekurangan pengedaran darah di salur darah vena dan vena varicose. Flavonoids juga mampu membantu merawat kecederaan sel akibat serangan radikal bebas , ini membantu merawat penyakit disebabkan ketuaan seperti kerosakan macular, penglihatan, meningkatkan penglihatan semasa malam dan penglihatan dalam kecerahan yang melampau. Procyanidin dalam sebuk anggur ini juga mampu melebatkan rambut dengan membantu pertumbuhan rambut.

Vitamin C: Anti-Oxida yg melindungi dari krecederaan radikal bebas yang menyebabkan sakit jantung dan kanser dan membantu pertingkatkan imuniti badan dan penghasilan kolagen.

Folic Acid: Amat penting untuk pembentukan sel darah dan sel-sel yang cepat pertumbuhannya. Vitamin utama untuk funsi dan pembaikian sel-sel badan.

Gingko Biloba: Amat bagus untuk rawatan mereka yang hilang memori dengan memperlancarkan peredaran darah di otak. Gingko membantu salur darah rehat dan berkembang dan memudahkan peredaran darah dan menghalang kolestrol menyempitkan saluran darah.

Citric Asid: Melancar buah pinggang dan menghalang pembentukan batu karang.

Omega-6: Memainkan peranan penting dalam fungsi otak dan pertumbuhan dan pembentukkan sel otak, tulang dan metabolism sel. Ia boleh menyembuhkan rasa kebas, sakit dan kurang deria rasa bahagian badan yg lumpuh.

Vitamin E: Anti-Oxida yang mampu neutralkan radikal bebas yang merosakkan badan.Ia juga penting dalam proses pembekuan darah dan membantu menyembuhkan luka. Ia mampu menlindungi otot jantung dari tercedera.

Green Tea: Membantu kawal tahap gula dalam badan dan mengurangkan risiko penyakit seperti kanser, jantung, serangan kuman, rheumatoid dan sakit sendi arthritis dan tingkatkan immune system.

Cara makan:
Campurkan serbuk dRQ10 dengan 300-400 ml air sejuk. Goncang dan sedia diminum. Ambil 1X atau 2X sehari, jika perlu.